Bli kjent med hesten / Get to know the horse

Bli kjent med hesten / Get to know the horse

Publisert av Dagny Elin Mjåseth den 31.10.22. Oppdatert 20.01.24.

Bli kjent med hesten  / Get to know the horse 

Som dere ser av bildene så er engasjementet og humøret på topp både blant flyktning- og innvandrer ungdommene  og lederne! 

De fleste ungdommene bor på midt-Karmøy, og har blitt hentet med privatbiler i Kopervik v/ Coop Extra og Circle K kl 13.30 med retur ca kl 15.30.  F.o.m 05. nov. skal det brukes en 16-seters minibuss, og heller supplere med privatbiler ved behov. Tusen takk spesielt til  IOGT Lønneberget Barnehage Haugesund, og våre klubbmedlemmer med minibuss sertifikat som gjør dette mulig!!!  

Vi møtes i hybelbygget for informasjon, går til stallene og steller hestene; Blesen og Lucas. Det er en god gjeng som møtes hver gang, og derfor er vi så heldige å få bruke privathester i tillegg til Blesen og Lucas. Etter stell og kos sales hestene opp, og det blir ridning på utebanen. Dette er tydeligvis høydepunktet for de fleste! Vi avslutter med sosialt samvær og god mat- før ungdommene kjøres tilbake til  Kopervik. 

Mer info om opplegget finner man også i brosjyren. Der står også kontaktinformasjon:)

Tidlig i høst fikk vi besøk av lokalavisa KarmøyNytt, som svært gjerne ønsket å selv prøve det nye tilbudet til rideklubben. Anbefaler å  logge seg inn og lese  hvordan det gikk :)

De som er ansvarlig for gjennomføringen av aktiviteten  har gjennomført kurs i "Hest i psykososialt arbeid" hos Hest og Helse, er hestevante, og jobber som fysioterapeut, miljøterapeut, sosionom, politi  og spesialpedagog. Dessuten er også unge vernepleiere med i gruppen i tillegg til kjekke ungdommer og voksne fra rideklubben vår! Det er med andre ord en god gjeng fra klubben som står på hver uke for at aktiviteten "Bli kjent med hesten" kan gjennomføres! :)

 https://karmoynytt.no/bli-kjent-med-hesten-utfordringen-kjentes/13.10-07:10